Dorine, 1901-1944.

Dorine huwde op 27 jarige leeftijd met Everhard Schouten (29) uit Elden op 27 mei 1928. Everhard was de 3 jaar jongere broer van Ans Schouten, getrouwd met Martin van Rheezerend. Everhard, ook wel Rad genoemd, was voor zichzelf begonnen met een bloemen- en fruitkwekerij.

Tijdens een bombardement in 1944 bij de slag om Arnhem werd het gezin getroffen door een inslag in de algemene schuilkelder in Huissen. Daarbij kwamen Dorine en haar twee dochters om het leven. Na deze verschrikkelijke ellende is Everhard toen, met alle gevaren van dien, met zijn 3 andere kinderen naar Dedemsvaart gelopen. Een bizarre tocht. Hij is daar bij zijn schoonouders op Marjo tot de einde van de oorlog gaan wonen. Alsof het verhaal niet erger kon worden is Everhard, toen de oorlog voorbij was, bij zijn terugkomst in Huissen door een Canadees soldaat aangereden en overleden. De kinderen Mies, Lidy en Jan, zijn toen eerst opgevangen door Martin Minke en Ans Schouten in Voorburg en snel daarna bij andere familieleden ondergebracht. Na wat omzwervingen zijn ze alle drie getrouwd.

Jan, de jongste van het gezin is met Marijke Scholte getrouwd. Op de zelfde dag van dat huwelijk trouwden ook Marijke’s zuster Margreet met Frits Minke van Casa Bella, een dubbel huwelijk.